Polski Angielski Niemiecki Czeski

X DOLNOŚLĄSKI FESTIWAL ZUPY

X DOLNOŚLĄSKI FESTIWAL ZUPY Print
Serdecznie  zapraszamy    do  wzięcia  udziału  w  KONKURSIE  NA  NAJSMACZNIEJSZĄ  ZUPĘ  podczas  X  Dolnośląskiego  Festiwalu  Zupy  który  odbędzie  się  26  sierpnia  2012r.  w  Jedlinie-Zdroju.
            Kolejna  edycja  przedsięwzięcia  stanowi  dla  Gminy,  Powiatu  Wałbrzyskiego  oraz  Województwa  Dolnośląskiego  duże  wydarzenie  turystyczne  i  kulturalno-kulinarne.  Unikalny  w  swojej  formie,  wzbogacony  o  elementy  folkloru  ,  Dolnośląski  Festiwal  Zupy  został  doceniony  przez  Dolnośląskš  Organizację  Turystyczną,  która  uhonorowała  naszą  imprezę  tytułem  Największe  Turystyczne  Wydarzenie  Regionu.
            Podczas  Festiwalu  gościmy  gastronomików  z  różnych  regionów  Polski.
Reprezentowane  są  najlepsze  restauracje,  gospodarstwa  agroturystyczne,  gospody  i  zajazdy.  Do  naszego  uzdrowiska  przyjeżdżają  kucharze,  dla  których  gotowanie  jest  nie  tylko  zawodem,  ale  także  pasją.  U  nas  dzięki  urokowi  miasta  i  gościnnoąci  mieszkańców  znajdują  niepowtarzalny  klimat  do  realizacji  swoich  pomysłów. 
              Także  dla  Państwa  jest  to  okazja  do  zaprezentowania  swoich  pasji  i  umiejętności  kulinarnych.
            Uczestnicy  konkursu  mają  możliwość  promowania  swojej  działalnoąci  poprzez:
-   umieszczenie  materiałów  reklamowych  na  swoim  stanowisku  podczas  imprezy,
-   umieszczenie  banerów,  plansz  i  innych  reklam  w  miejscach  uzgodnionych 
                z  organizatorem.
Dla  zwycięzców  konkursu  przewidziano  atrakcyjne  NAGRODY!!!.

Regulamin    Konkursu
X  Dolnośląskiego  Festiwalu  Zupy
26  sierpnia  2012r
KONKURS  DLA  KAŻDEGO

Dolnośląski    Festiwal    Zupy    to  całodzienna-plenerowa  impreza  kulinarna  z  elementami  występów    zespołów  folklorystycznych  i  ekspozycjami  wyrobów  ludowych  oraz  rękodzielniczych.
To  przedsięwzięcie    o  dużym    znaczeniu    turystycznym  i    kulinarnym    dla    Jedliny-Zdrój,  Powiatu    Wałbrzyskiego  oraz  Województwa  Dolnośląskiego.
To  także  dla  Państwa  znakomita  okazja  do  zaprezentowania  swoich  pasji  i  umiejętności  kulinarnych.
To  konkurs  dla  wszystkich  ,którzy  potrafią  ugotować  smaczną  zupę.
W  najważniejszej  konkursowej  części  Festiwalu  Zupy,  na  zasadach  nieodpłatnych,  uczestniczyć  może  każdy,  dla  kogo  gotowanie  jest  zawodem,  przyjemnością,  pasją.  W  konkursie  prowadzone  są  dwie  klasyfikacje:
-wystawcy  instytucjonalni  np.  restauracje,  gospodarstwa  agroturystyczne,  zajazdy,  zarejestrowane  podmioty  gospodarcze  zajmujące  się  gastronomią,
-osoby  fizyczne  (indywidualnie,  grupowo,  rodzinnie).
Oceną  przygotowanych  przez  wystawców  zup  zajmuje  się  jury,  w  skład  którego  wchodzą  profesjonalni  kucharze.
Organizatorem  imprezy  jest  Centrum  Kultury  w  Jedlinie  -  Zdroju.

Informacje  organizacyjne:
-  Wystawcy  będący  osobami  fizycznymi  przygotują  minimum  6  l  zupy.
-  Wystawcy  instytucjonalni  przygotują  minimum  10  l  zupy  -  z  uwagi  na  bardzo  duże  zainteresowanie  Festiwalem,  organizatorzy  zachęcają  do  przygotowania  większej  ilości  zupy!
-  Wszyscy  uczestnicy  Festiwalowego  konkursu,  1  litr  zupy  w  oddzielnym  naczyniu  wraz  z  przepisem  na  zupę,  dostarczają  do  recepcji  Festiwalu  -  Festiwalowe  Biuro  Organizacyjne,  w  godz.  15.00-17.00  ,dokonując  w  ten  sposób  formalnego  zgłoszenia.
-  Pozostałą  ilość  zupy  uczestnicy  konkursu  serwują  publiczności  festiwalowej  w  plastikowych  kubkach.
-  Uczestnicy  obowiązkowo  muszą  posiadać  swoje  naczynia  (  garnek  lub  termos,  chochlę,  plastikowe    kubki  ).
-  Organizator  dla  wszystkich  uczestników  konkursu  zapewnia  stanowisko  konkursowe  -  1/2  namiotu  wymiary  3  na  1,5  metra  ,wyposażone    w  stół  i  ławkę  oraz  przyłącze  elektryczne  na  220  V.
-  Zaleca  się  przygotowanie  ekspozycji  gastronomicznej    do  godziny  14.30.
-  Organizator  nie  zapewnia  urządzeń  do  podgrzewania  /  gotowania  zupy.
-  Wydawanie  zupy  dla  publiczności,  może  odbywać  się  wyłącznie  po  uroczystości  otwarcia  Festiwalu  od  ok.15:05.
-  Werdykt  ogłosi  Przewodniczący  Jury  w  dniu  Festiwalu  o  godz.  18.00
-  W  konkursie  zostaną  przyznane  Złote,  Srebrne  i  Brązowe  Wazy  w  dwóch  kategoriach:
-    wystawca  -  osoba  fizyczna,
-    wystawca    instytucjonalny.   
-  Wszyscy  uczestnicy  konkursu  otrzymują  pamiątkowe  dyplomy.

-  Zwycięzcy  otrzymają  atrakcyjne  nagrody  w  postaci  sprzętu  gospodarstwa  domowego.

-  Nagroda  główną  w  kat.  Wystawca  instytucjonalny  są  wczasy  dla  1  osoby  we  Francji  /  ufundowane  przez  Biuro  Podróży  "Juventur  Travel"  Sp.  z  o.o.

-  W  godzinach  15.00  -  17.00  zostanie  przeprowadzony  konkurs      "NAGRODA 
      PUBLICZNOŚCI",  w  trakcie  którego  publiczność  biorąca  udział  w  Festiwalu  ma 
      możliwość  zagłosowania  za  zupę  uznaną  przez  siebie  za  najsmaczniejszą.
         
        Głosowanie  na  specjalnie  przygotowanych  kuponach  konkursowych.

UWAGA:
  Wszystkie  kupony  biorą  udział  w  losowaniu  nagród  w  postaci  sprzętu  AGD  i  wyrobów  rękodzielniczych.  Losowanie  o  godz.  18.00  w  trakcie  ceremonii  ogłoszenia  wyników  konkursów  .

-  Termin  zgłoszenia  do  udziału  w  konkursie  upływa    23  sierpnia  o  godz.    15.00  w  Centrum  Kultury  w  Jedlinie  -  Zdroju,  ul.  Piastowska  13,  tel.074    8455  249 
e-mail:  ckjedlina@wp.pl,
-  w  Urzędzie  Miasta    w  Jedlinie  -  Zdroju,  ul.  Poznańska  2,  tel.074  8455  215,  074  8455  216
e-mail:  urzad@jedlinazdroj.eu.


Galeria zdjęć

Ostatnie aktualności

Wszystkie aktualności

Pogoda w regionie

copyrights © 2010 - Wszelkie prawa zastrzeżone. design: Encja.com

encja.com parp

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego dla Województwa Dolnośląskiego na lata 2007 – 2013